Fen Edebiyat Fakültesi - Mütercim-Tercümanlık Bölümü

İngilizce Mütercim Ve Tercümanlik Bölümü İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Ve Yeterlik Sınavı Hakkında

07/09/2021 17:09:08 - 07/09/2021 17:09:08 - 3251 Okunma

2021-22 akademik yılında üniversitemizin Mütercim ve Tercümanlık Bölümüne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin dikkatine!

 

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına ilişkin bilgiler aşağıdadır.

 

Tarih: 13 Eylül 2021, Pazartesi

Saat: 10.00-13.00

Yer: Kayalı Yerleşkesi, Fen Edebiyat Fakültesi, 1 No.’lu Merkezi Derslik, 104 No.’lu sınıf

 

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ MADDELERİ DİKKATLE OKUYUNUZ!

1. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına 2021-22 akademik yılında üniversitemizin Mütercim ve Tercümanlık Bölümüne yeni kayıt yaptıran BÜTÜN öğrenciler girebilir. Ayrıca, bir önceki eğitim öğretim yılında Hazırlık Sınıfında başarısız olmuş öğrenciler ile kayıt dondurmuş veya programa devam etmemiş tüm öğrencilerin bu sınava girme hakkı vardır. Sınava girmek için ayrıca dilekçe vermeye gerek yoktur. Sınava girmeyen öğrenciler otomatikman Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfına kaydedilir.

2. Öğrencilerimizin sınav başlamadan en az 15 dk. önce sınav salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

3. Öğrencilerimizin öğrenci kimliklerini/numaralarını yanlarında getirmeleri, ayrıca kimlik kontrolü için kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerektiği önemle hatırlatılır. Ayrıca öğrencilerimizin sınav boyunca hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat etmeleri rica olunur.

4. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı okuma, yazma ve dinleme bölümlerinden oluşmaktadır. Sınavda geçme puanı 70’tir. 70 puan ve üstü bu sınavda B2 (orta üstü) düzeyine tekabül etmektedir.

5. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavında 100 puan üzerinden 70 puan alamayan öğrenciler 1 yıllık zorunlu İngilizce Hazırlık öğrenimine başlayacaktır. Bu öğrencilerin ders seçimi için okulumuzun Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

6. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı sonuçları bölüm sayfamızda duyurulacaktır. Telefonda ya da e-postayla sonuç bildirilmeyecektir.

Bütün öğrencilerimize başarılar dileriz!

İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.