Fen Edebiyat Fakültesi - Mütercim-Tercümanlık Bölümü

İngilizce Hazırlık Yeterlik Ve Seviye Belirleme Sınavı Hakkında

22/09/2020 13:41:11 - 22/09/2020 13:41:11 - 6931 Okunma

Sevgili öğrencimiz,

2020 – 2021 eğitim – öğretim yılı bölümümüz İngilizce hazırlık yeterlik ve seviye belirleme sınavı 28 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 10:00’da başlayacak ve 12:30’da sona erecektir.

Sınavınız iki bölümden (reading ve writing) oluşmaktadır. Toplam süre 150 dakikadır.

Sınavınız, ALMS uzaktan eğitim altyapısı üzerinden gerçekleştirilecek olup, kullanıcı adı olarak öğrenci numarası, şifre olarak ise T.C. kimlik numarası ile ALMS platformuna giriş yapılabilecektir.

ALMS platformuna erişmek için http://alms.klu.edu.tr adresini kullanmanız gerekmektedir. ALMS hesaplarınız oluşturulduğu için, sistem girişinde bulunan hesap oluşturma uyarısını lütfen dikkate almayınız.

Lütfen, rahat bir şekilde sınava girebilmek için gerekli donanım, yazılım ve internet bağlantısı gibi dijital kaynaklarınızın hazır, erişilebilir ve kullanılabilir olduğundan sınav öncesinde emin olunuz.

Sınavınızı gerçekleştirebilmek için bilgisayarlarınızda bir PDF okuyucu (Adobe Reader gibi) ve Microsoft Word yazılımlarının mutlaka bulunması gerekmektedir.

Sınavda ekran görüntüsü alan, başkalarıyla soru ya da yanıt paylaşan vb. davranışlarda bulunan öğrencilerin sınavları kesinlikle iptal edilir.

Sisteme giriş yaptığınızda, “Fen Edebiyat Fakültesi / 2020-2021 Mütercim Tercümanlık Hazırlık Muafiyet Sınıfı” başlıklı bir ders göreceksiniz. Bu derse girerek, soru kitapçığı şeklinde hazırlanmış “SORULAR.pdf” isimli dosyayı indirmeniz gerekmektedir. Bu dosyanın üzerine herhangi bir işaretleme yapılmamalıdır.

Soru kitapçığı dosyasının yanında MS Word formatlı ve “YANITLAR.docx” adlı bir dosyayı da bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Öncelikle, bu dosyada bulunan ilgili alanlara adınız, soyadınız ve öğrenci numaranızı yazmalısınız. Ardından bu dosyada boş bırakılan alanlara (multiple-choice and open-ended questions, essay) yanıtlarınızı dikkatli bir şekilde yazmalı ve dosyanın son halini bilgisayarınıza kaydetmelisiniz. Sonrasında ise dosyanın adını “YANITLAR_AD_SOYAD.docx” şeklinde değiştirmelisiniz.

Yanıt dosyanızın son halini sınav bitiş saatinden önce ALMS platformunda yer alan ilgili alana yüklemeniz gerekmektedir. ALMS platformuna dosya yükleme ile ilgili bilgi edinmek için https://www.youtube.com/watch?v=U9IjpJjg8Fg adresindeki videoyu izleyebilirsiniz.

ALMS’de sınav süresi dolmadan 3 kez dosya yükleme yapabileceksiniz. Ancak, yanıt dosyanızı klumtbiletisim@gmail.com e-posta adresine de göndermenizi önemle rica ederiz. ALMS’de herhangi bir sıkıntı yaşamanız durumunda e-posta ile gönderdiğiniz dosyanız da dikkate alınacaktır.

Sınav süresince sorularınız için klumtbiletisim@gmail.com adresini kullanabilirsiniz.

İngilizce Hazırlık Yeterlik Seviye Belirleme

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.