Fen Edebiyat Fakültesi - Mütercim-Tercümanlık Bölümü

Yeni Kayit Yaptiran Öğrencilerin Dikkatine

23/08/2017 15:25:26 - 23/08/2017 15:25:26 - 33653 Okunma

 

2017-18 akademik yılında üniversitemizin Mütercim Tercümanlık Bölümüne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin dikkatine!

 

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına ilişkin bilgiler aşağıdadır.

 

Tarih: 12 Eylül 2017, Salı

Saat: 10:00-12:30

Yer: Kayalı Kampüsü, Fen-Edebiyat Fakültesi, Derslik 101

        (Binada Turizm Fakültesine ait bir başka 101 nolu derslik bulunmaktadır. Fen-Edebiyat Fakültesine ait doğru derslikte bulunduğunuzdan emin olunuz.) 

 

 

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ MADDELERİ DİKKATLE OKUYUNUZ!

1. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına 2017-18 akademik yılında üniversitemizin Mütercim Tercümanlık Bölümüne yeni kayıt yaptıran BÜTÜN öğrenciler girebilir. Ayrıca, bir önceki eğitim öğretim yılında Hazırlık Sınıfında başarısız olmuş öğrenciler ile kayıt dondurmuş veya programa devam etmemiş tüm öğrencilerin bu sınava girme hakkı vardır.

2. Öğrencilerimizin sınav başlamadan en az 30 dk. önce sınav salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

3. Öğrencilerimizin öğrenci kimliklerini/numaralarını yanlarında getirmeleri, ayrıca kimlik kontrolü için kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerektiği önemle hatırlatılır.

4. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı 80 çoktan seçmeli soru ve bir kompozisyon sorusundan oluşmaktadır. Sınavın çoktan seçmeli bölümü 80 puan üzerinden, kompozisyon bölümü ise 20 puan üzerinden değerlendirilir.

5. Sınav başlamadan önce öğrencilerden matbu bir dilekçe doldurup sınav görevlilerine teslim etmeleri istenecektir. Bu dilekçede sınavda başarılı olmaları halinde Lisans 1. Sınıfta hangi dersleri alacakları belirtilecektir. Lisans 1. Sınıfta alınacak toplam 8 dersten 7’si zaten zorunlu derstir. Ancak lisans 1. Sınıf öğrencileri zorunlu seçmeli yabancı dil derslerinden (İtalyanca ya da Almanca) birini seçecek ve lisans öğrenimleri boyunca aynı ikinci yabancı dili öğrenmeye devam edeceklerdir. Lisans 1. Sınıfta seçilen ikinci yabancı dil sonradan değiştirilemediği için öğrencilerimizin Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına girmeden önce dil seçimi konusunda bir karara varmış olmaları önerilir. Bu türden önemli bir kararın Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavından hemen önce dilekçeler doldurulurken alınması sağlıklı olmayacaktır.  

6. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavında 100 puan üzerinden 70 puan alamayan öğrenciler 1 yıllık zorunlu İngilizce Hazırlık öğrenimine başlayacaktır. Bu öğrencilerin ders seçimi için okulumuzun Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler 18 Eylül 2017 tarihinde saat 9:00 itibarıyla derse başlayacaktır. İngilizce Hazırlık ders programı bölümümüzün sayfasında yayınlanacaktır. İngilizce Hazırlık sınıfında devam mecburiyeti %85 olduğundan öğrencilerimizin ilk hafta devamsızlık yapmamaları önerilir.

7. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavında 100 puan üzerinden 70 puan alıp Lisans 1. Sınıfa devam etme hakkı kazanan öğrencilerin ders seçimleri otomatik olarak ve toplu halde yapılacaktır. Bu işlem sırasında Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı öncesinde doldurulup bölümümüze sunulan öğrenci dilekçeleri temel alınacaktır.

8. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı sonuçları sınavı takiben 2 iş günü içerisinde bölüm sayfamızda duyurulacaktır. Telefonda sonuç bildirilmeyecektir.

 

 

 

yenikayıt hazırlık sınav zorunluseçmeliders

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.