"çevirmen Kimliği Ve Çeviri Dünyasında Paydaşlar Arasında Diyalog" Konulu Seminer Düzenlendi

25/05/2017 13:46:32 - 25/05/2017 13:46:32 - 15040 Okunma

23 Mayıs 2017 salı günü üniversitemize, Mütercim-Tercümanlık Bölümünün davetlisi olarak gelen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Başak ERGİL "Çevirmen Kimliği ve Çeviri Dünyasında Paydaşlar Arasında Diyalog" konulu bir seminer vermiştir. Dr. Ergil seminer kapsamında yaptığı sunumda çeviri dünyasının farklı paydaşlarını tanıtarak bu paydaşların rollerine ve etkilerine değinmiştir. Paydaşlar arası iletişimin sağlanmasında çeviri bölümü öğrencilerinin de büyük rolü olduğundan söz eden Dr. ERGİL, çeviri alanındaki sorunları tartışmaya açan etkinlikler, oturumlar ve dernekler sayesinde yaşanan sorunlara etkili ve kalıcı çözümler üretilebileceğini vurgulamıştır.

mütercim tercümanlık seminer