Fen Edebiyat Fakültesi - Mütercim-Tercümanlık Bölümü

İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Ve Yeterlik Sınavı

02/09/2019 13:55:53 - 02/10/2020 14:02:58 - 24559 Okunma

2019-2020 akademik yılında üniversitemizin Mütercim Tercümanlık Bölümüne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin dikkatine!

 

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına ilişkin bilgiler aşağıdadır.

 

Tarih: 10 Eylül 2019, Salı

Saat: 10:00-12:30

Yer: Kayalı Yerleşkesi, Fen Edebiyat Fakültesi 102 No.’lu derslik

 

LÜTFEN AŞAĞIDAKİ MADDELERİ DİKKATLE OKUYUNUZ!

1. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavına 2019-2020 akademik yılında üniversitemizin Mütercim Tercümanlık Bölümüne yeni kayıt yaptıran BÜTÜN öğrenciler girebilir. Ayrıca, bir önceki eğitim öğretim yılında Hazırlık Sınıfında başarısız olmuş öğrenciler ile kayıt dondurmuş veya programa devam etmemiş tüm öğrencilerin bu sınava girme hakkı vardır. Sınava girmek için ayrıca dilekçe vermeye gerek yoktur. Sınava girmeyen öğrenciler otomatikman Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfına kaydedilir.

2. Öğrencilerimizin sınav başlamadan en az 30 dk. önce sınav salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

3. Öğrencilerimizin öğrenci kimliklerini/numaralarını yanlarında getirmeleri, ayrıca kimlik kontrolü için kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerektiği önemle hatırlatılır.

4. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı 80 çoktan seçmeli soru ve bir kompozisyon sorusundan oluşmaktadır. Sınavın çoktan seçmeli bölümü 80 puan üzerinden, kompozisyon bölümü ise 20 puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda geçme puanı 70’tir. 70 puan ve üstü bu sınavda B2 (orta üstü) düzeyine tekabül etmektedir.

5. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavında 100 puan üzerinden 70 puan alamayan öğrenciler 1 yıllık zorunlu İngilizce Hazırlık öğrenimine başlayacaktır. Bu öğrencilerin ders seçimi için okulumuzun Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. Hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler 16 Eylül 2019 tarihinde saat 10:00 itibarıyla Fen Edebiyat Fakültesi Turizm Bölümü 109 no.’lu derslikte derse başlayacaktır. Ders programları aynı gün açıklanacaktır. İngilizce Hazırlık sınıfında devam mecburiyeti %85 olduğundan öğrencilerimizin ilk hafta devamsızlık yapmamaları önerilir.

6. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavında 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alıp Lisans 1. Sınıfa devam etme hakkı kazanan öğrenciler ders seçimlerini 13 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler.

7. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme ve Yeterlik Sınavı sonuçları sınavı takiben en geç 2 iş günü içerisinde bölüm sayfamızda duyurulacaktır. Telefonda sonuç bildirilmeyecektir.

Bütün öğrencilerimize başarılar dileriz!

Yeterlik

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.